L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro ha aprovat aquesta setmana l'ordenança d'ocupació de la via pública en la tercera ocasió en què aquest punt apareixia en l'ordre del dia del ple. La sessió plenària va tenir lloc el dijous i la normativa va tenir l'únic vot en contra del regidor d'Emprenedors, Julio Rico. El regidor de Vialitat, Jordi Oriol (CiU), ha explicat que el municipi no tenia cap normativa concreta sobre l'ocupació de la via pública de manera que "un dia o altre s'havia d'ordenar i, així, evitar que estigués condicionat al criteri polític del govern que hi hagi". El punt més destacat d'aquesta normativa és definir el model de terrassa per a Santa Cristina i, entre altres aspectes, estableix que l'horari d'obertura serà de les vuit del matí a les dues de la matinada tots els dies de l'any.

Aquesta era la tercera vegada que l'ordenança de l'ocupació de la via pública anava al ple. En la primera, ha comentat Oriol, la seva inclusió fou una errada, de manera que es va retirar; la segona no tenia el consens amb l'oposició (el govern està en minoria); i, finalment, a la tercera va tirar endavant. Oriol ha concretat que s'ha consensuat amb els restauradors. El regidor ha exposat que l'horari serà el mateix per a tot ?l'any però els establiments hauran de tenir cura que es respecti el descans dels veïns. Quant a l'horari de tancament, Oriol ha apuntat que tan sols un establiment va expressar la voluntat de tancar més tard.

Quant al model de terrassa, l'ordenança "no estableix colors ni el mobiliari, però sí un model de tendall i de tipologia", en el sentit que el mobiliari no tingui marques comercials. També estableix que les jardineres hauran de tenir una alçada de 80 centímetres. Per a les terrasses que actualment no compleixin, la normativa estableix una moratòria fins a finals de l'any 2016 perquè s'hi adeqüin.

Rico va justificar el seu vot en contra de l'ordenança perquè entén que s'hauria d'haver consensuat amb el poble (no només amb els restauradors) i perquè busca establir "una estètica agradable" per a les terrasses, per la qual cosa l'edil es pregunta qui estableix aquest criteri.