Situació insòlita la que s'ha viscut a la comissaria dels mossos de la Bisbal d'Empordà. Una roda de reconeixement per un furt a Palamós va acabar no només amb l'autora del robatori engarjolada, sinó també amb dues figurants més detingudes. No pel furt, sinó perquè acumulaven diverses ordres de detenció pendents per robatoris a la zona de Barcelona. Qui va facilitar la feina als mossos va ser l'advocat de la sospitosa, que es va presentar a comissaria acompanyat de les tres noies. Totes són romaneses i tenen entre 18 i 29 anys. Entre elles, acumulen més de 180 antecedents. Els mossos en van tenir prou amb repassar-los l'historial per emmanillar-les. Elles mateixes es van posar de peus a la galleda.

El furt que ho ha desencadenat tot va passar el 22 de juny a Palamós (Baix Empordà). El propietari d'una botiga estava treballant quan, tot d'una, una noia se li va acostar i el va abraçar efusivament. L'home va intentar apartar-se'n, però abans no pogués reaccionar, la jove s'havia fet fonedissa i se li havia endut les joies que portava.

Després de presentar denúncia, els Mossos d'Esquadra van començar a investigar i van localitzar una possible autora. Es tractava d'una jove romanesa. Els agents van comunicar les seves sospites als jutjats de la Bisbal, i el d'instrucció Número 2 va manar fer una roda de reconeixement. El dia que es va fixar va ser el 10 d'octubre i el lloc, la comissaria dels mossos de la Bisbal.

L'advocat de la sospitosa es va presentar a lloc amb quatre noies. Apart de la seva clienta, les altres també eren romaneses i, més o menys, tenien la mateixa aparença. Però allò amb què no va comptar el lletrat és que, volent intentar confondre el botiguer de Palamós, allò que en realitat va fer és ajudar a detenir la seva clienta i dues de les figurants. De fet, els mossos s'ho van trobar servit en safata.

Els agents en van tenir prou amb comprovar les identitats de les noies per veure que tres d'elles (entre les quals hi havia la sospitosa) tenien pendents fins a set ordres de detenció. Sis eren per furts i l'última per un robatori amb violència, tots comesos a l'àrea de Barcelona.

Més de 180 antecedents

Per això, els Mossos d'Esquadra van detenir in situ les tres joves romaneses, que tenen entre 18 i 29 anys. Una viu al Prat de Llobregat, l'altra a Badalona i l'última no té domicili conegut. Entre les tres acumulen més de 180 antecedents.

Després de passar la nit als calabossos, l'endemà les detingudes van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal. Un cop els hi va haver pres declaració, el jutge les va deixar en llibertat amb càrrecs.

Les detingudes, amb més de 180 antecedents entre les tres, van passar el dia 11 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.