Magatzems Vall tancarà les portes definitivament a principis de 2015. S´acaba així amb 52 anys d´activitat d´un dels principals dinamitzadors del comerç de Platja d´Aro. A l´edifici, de prop de 2.500 metres quadrats, s´hi instal·larà una macrobotiga de la cadena de moda Mango.

Fonts sindicals van confirmar ahir la decisió de la família Vall de tancar l´activitat un cop finalitzi la propera campanya de Nadal. Diari de Girona va intentar ahir sense èxit que algun responsable de Magatzems Vall expliqués els motius del tancament. Des del sindicat CCOO, majoritari en el comitè d´empresa, asseguren que intentaran negociar el possible traspàs de la plantilla a Mango.

L´origen de Magatzems Vall es remunta a l´any 1958, quan la família Vall, originària de Santpedor i amb una perfumeria situada a la ronda de Sant Pere de Barcelona, va decidir comprar un terreny a Platja d´Aro gràcies a la mediació de la família Balletbó.

Fundat per Pere Vall, inicialment, l´establiment era una perfumeria que també comercialitzava souvenirs aprofitant el turisme que començava a arribar al municipi de la Costa Brava.

Amb els anys el local inicial, una planta baixa, va anar creixent en la mateixa ubicació fins a convertir-se en un dels centres comercials de referència de la demarcació i en el gran dinamitzador del comerç de la localitat.

Durant dècades, Magatzems Vall va ser el més similar a El Corte Inglés -aleshores la referència en el sector de la distribució i la moda- que hi havia a les comarques gironines amb seccions de moda, esports, perfumeria electrodomèstics, parament per a la llar, o llibreria.

Amb les successives ampliacions, el centre comercial va arribar disposar de més de 2.400 metres quadrats de venda, i a donar feina a més de cinquanta treballadors. Encara són molts els veïns de l´establiment que recorden la gran expectació que suposar la instal·lació d´una de les primeres escales mecàniques que hi va haver a Girona.

El fort component estacional del comerç de Platja d´Aro, va portar els responsables de Magatzems Vall a buscar nous nínxols de mercat. En aquest sentit, el més exitós va ser, sens dubte, la seva aposta per les joguines, sobretot durant les campanyes de Nadal. Les seves conegudes falques radiofòniques -«Reis Vall, són els meus reis»- són encara un referent per a molts gironins i visitants amb segona residència a la Costa Brava Centre.

En els darrers anys, amb el creixement de mitjanes superfícies comercials a l´entorn de Platja d´Aro havien estat molts els rumors sobre un possible tancament de Magatzems Vall. La companyia sempre els va desmentir. Fa dos anys, en motiu de la celebració del seu cinquantè aniversari, els seus responsables mostraven, en una entrevista a Costa Brava TV, la seva confiança en el futur i en el relleu generacional al capdavant del negoci familiar.