El Departament de Governació de la Generalitat ha donat la raó a l'Ajuntament de Pals en el desacord que tenia amb el de Torroella de Montgrí en els límits municipals de la desembocadura del rec del Molí, a Pals. D'aquesta manera, els termes es queden com han estat fins ara. Pals volia que els límits es mantinguin com fins ara, és a dir, que la zona coneguda com el Cul de les Senyores (a l'esquerra del rec del Molí i a tocar de la urbanització Mas Pinell) segueixi sent terme municipal de Pals. Torroella, però, volia que la frontera entre un i altre terme la marqués la divisió natural que representa el rec.

L'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, ha manifestat la seva satisfacció per la decisió de Governació perquè atén la seva proposta de no tocar res i perquè, d'aquesta manera, l'Ajuntament també pot acabar la revisió del POUM, el qual necessitava la confirmació d'aquests límits.

Des de Torroella de Montgrí, el batlle Jordi Cordon ha comentat que la decisió de Governació és il·lògica quan hi ha un element natural, el rec del Molí, que permetria establir la delimitació.

Torroella va proposar dues modificacions que tenen a veure amb el rec del Molí ja que l'Ajuntament volia que la separació municipal coincidís amb el curs del rec com a frontera natural: una seria retrocedir uns metres per coincidir amb el rec (de manera que Torroella hi perdria terreny i Pals en guanyaria) i l'altra seria a la inversa a la zona de la desembocadura (és a dir, moure la línia cap al sud). Quan Diari de Girona va informar d'aquesta disputa el maig de l'any passat, el que fou regidor d'Urbanisme de Pals l'anterior mandat, Joan Trias, va concretar l'oposició de l'Ajuntament a tocar els límits per no condicionar-los a possibles modificacions del curs del rec.

En no posar-se d'acord (el procés es va iniciar el 2008 i els dos ajuntaments no es van posar d'acord en la comissió del delimitació dels termes dels dos municipis després de diverses reunions), la decisió va passar a mans de Governació, que va resoldre el passat 22 d'octubre. A Torroella li queda la via judicial si insisteix amb la seva proposta, una decisió que Cordon ha concretat que es valorarà en consens amb la resta de forces municipals.