El PSC de les comarques gironines ha sortit en defensa de Joaquim Nadal arran de la imputació judicial per un presumpte delicte d'estafa vinculat a una operació urbanística a Solius durant la seva etapa com a conseller de Política Territorial i Obres Públiques. Així, els companys de partit de Nadal, a través d'un comunicat, han reivindicat l'honestedat de la gestió de Joaquim Nadal al capdavant del citat departament durant els set anys que en va ser el màxim responsable. Un període en què el PSC afirma que la gestió que hi va fer l'exalcalde de Girona va ser "immillorable", a més de ser un exemple de compromís amb el servei públic.

La imputació de Joaquim Nadal es va conèixer aquest dimecres i està citat a declarar el pròxim 21 de novembre davant del jutjat número 25 de Barcelona que investiga el cas i que també ha imputat per aquest afer l'exgerent d'Incasòl Emili Mas, en considerar que va prevaricar en signar un conveni de "dubtosa legalitat".

Respecte a això, a més de defensar la figura de Nadal i la de Mas, la federació dels socialistes de les comarques gironines confia que la justícia actuarà amb rapidesa davant del que considera "un desacord urbanístic" que ha derivat en una querella que ha interposat el presumpte perjudicat, la immobiliària Varal Real Estate. El PSC també desmarca aquest procés judicial d'altres coneguts darrerament i que tenen més a veure amb corrupció política: "No es pot inscriure (la querella contra Nadal) en els presumptes casos de corrupció destapats durant les últimes setmanes". El PSC conclou afirmant que "està convençut que Joaquim Nadal va actuar amb plena honestedat en defensa del bé comú i que donarà les explicacions que convinguin per aclarir el cas".

Joaquim Nadal ja va rebre dimecres, quan es va conèixer la seva imputació, el suport del primer secretari del PSC Miquel Iceta i del diputat al Congrés per CiU, Pere Macias.

El cas es remunta al 2006, quan es va determinar que el polígon industrial del Molí d'en Reixach, a Solius, es traslladava al Molí d'en Reixach i Bernardes. En un conveni, es compensava la pèrdua dels terrenys de Solius de la immobiliària amb uns a les Bernardes. No obstant això, resulta que el sector Bernardes és inundable, cosa que va impedir a l'empresa desenvolupar el projecte. El fiscal considera que Nadal i l'exalcalde de Santa Cristina Ricard Herrero van ocultar aquesta informació de la inundabilitat a l'empresa.