El PSC de la Vall d'Aro proposa la creació d'un institut de formació i recerca de comerç, hostaleria i turisme, de manera que es vinculi la inversió en un viver d'empreses per estimular els principals actius d'activitat econòmica de Castell-Platja d'Aro-S'Agaró. El projecte dels socialistes planteja que l'institut trobi vies de vinculació amb la Universitat de Girona i sigui una escola de formació especialitzada que serveixi de plataforma d'accés a llocs de treball especialitzats que elevin la qualitat de l'oferta turística del municipi.

A més d'oferir formació de qualitat, els socialistes defensen que l'institut també hauria d'assessorar i impulsar els joves emprenedors amb projectes relacionats amb el turisme i el comerç, a través de la creació d'espais associats de cooperació, d'assessoria i de promoció de la marca comuna Castell-Platja d'Aro-S'Àgaró. "Necessiten una alternativa de govern després d'uns anys d'esgotament i de letargia, amb un model de futur clar que aposti tant per l'ocupació com pel creixement. L'Institut de formació ens ajudarà a enfilar el procés d'evolució que ha d'engegar el nostre model turístic", analitza l'alcaldable del PSC, Maurici Jiménez.

Govern "esgotat"

"La marca Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró exigeix fer bandera de la qualitat i apostar tant per tenir un capital de personal format, com també esperonar l'esperit emprenedor. Això produiria una retroalimentació entre creació d'ocupació i generació de beneficis", determina Jiménez, que planteja la creació del viver d'empreses i l'adequació d'espais de coworking. "L'alcalde Joan Giraut i el govern CiU-PP estan esgotats i han donat mostres sobrades de no tenir visió estratègica", va concloure el socialista.