El càmping Castell Montgrí ubicat al nucli de l'Estartit, al municipi de Torroella de Montgrí, s'ha convertit en el primer de l'Estat a organitzar casaments, que inclou el banquet i allotjament per a nuvis i convidats, segons van informar ahir els seus responsables. Les estades tenen lloc a bungalous i les cerimònies s'oficien en una petita capella preromànica que existeix a l'interior de les instal·lacions.

Aquesta iniciativa es posarà en marxa la primavera que ve i els responsables del càmping Castell Montgrí consideren que, per menys del preu d'un banquet tradicional, els nuvis podran oferir una festa de cap de setmana sense necessitat de desplaçaments en vehicle. Així, els casaments se celebraran durant els tres mesos de temporada baixa turística en què la instal·lació segueix oberta, el maig, el juny i el setembre.

Aquest tipus de cerimònies ja havien estat sol·licitades per turistes estrangers, que són clients habituals d'aquest càmping, i dutes a terme, però la fórmula s'ha dissenyat per al públic general, fins i tot el que mai utilitza aquest tipus d'allotjament, però busca una celebració original. L'oferta més econòmica és de 46,66 euros per persona i inclou dues nits en bungalou i el banquet i ha estat catalogada pel director general del Grup Mascort, Jordi Sargatal, que gestiona el càmping Castell Montgrí, de "molt competitiva i atractiva".

"Un menú de casament costa de mitjana entre 70 i 100 euros i, aquí, els convidats poden passar un cap de setmana", va indicar Sargatal, que va recordar que el preu inclou a més l'ús de tots els serveis de la instal·lació com pot ser la piscina, la discoteca o el camp de futbol, així com les activitats organitzades per l'equip d'animació.

D'altra banda, una de les singularitats del càmping és que compta amb la seva pròpia ermita, la capella preromànica de Santa Maria del Mar, del segle XII, on es poden fer cerimònies religioses. Tot i això, els clients poden optar també per casaments a l'aire lliure en una zona verda adequada a aquest ús. Un cop celebrada la cerimònia, es pot gaudir del banquet en algun dels restaurants del complex, amb menús d'entre 30 i 50 euros per cobert.

Pel que fa a l'estada, es pot triar entre dos tipus d'allotjament, una mobile home de màxim 6 persones o una Nature Habitat amb un màxim 5 persones, en funció de la temporada. Els responsables de la instal·lació ofereixen també el pastís de noces o el reportatge fotogràfic o en vídeo dels nuvis.