El cabal del riu Ter al seu pas per Torroella de Montgrí va registrar dilluns un màxim històric després d'arribar a gairebé 700 metres cúbics per segon (m3/s) a causa de la llevantada, el registre més alt dels últims 18 anys, segons va confirmar l'Ajuntament, que va precisar que fins ara el valor més alt de ?l'any es va donar el 29 de setembre amb 300 m3/s. La llevantada va afectar tot Catalunya i durant el dissabte i diumenge ja va omplir el riu, per exemple al seu pas per Ripoll, arribant als 500 m3/s.

L'aigua va anar baixant i, segons el consistori, el cabal del Ter al seu pas pel pont de Torroella va arribar dilluns a prop de 700 m3/s. La crescuda del riu provenia sobretot de les pluges del Ripollès i Garrotxa. Després van agafar intensitat a l'Alt Empordà mentre que el Baix Empordà va ser una de les zones on menys va ploure. Així, a Torroella i l'Estartit van caure dissabte i diumenge una mitjana de 41 i 44 litres per metre quadrat (l/m2). A pocs quilòmetres de distància, a la Bisbal d'Empordà, per exemple, els registres es van enfilar fins als 100 litres per metre quadrat.

En conjunt, però, són dades allunyades dels 336 litres que dissabte van caure en tan sols 24 hores a la zona dels Ports, al Baix Ebre. A les comarques gironines, la pluja va ser molt intensa al Ripollès i a l'Alt Empordà, on es van superar els 260 litres en alguns punts, segons va recordar el consistori.

L'acumulació d'aigua als pantans va obligar a desembassar-los, fet que en el cas del Ter, va ocasionar una pujada històrica del nivell, que va arribar al seu punt màxim la matinada de diumenge. Des d'aleshores, el cabal va ara minvant progressivament.