La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha dictat que no procedeix revisar el conveni que l'Ajuntament de Calonge va signar el 1998 amb l'Entitat Urbanística de Conservació Mas Pere i l'Associació de Propietaris Perjudicats de la Urbanització Mas Pere. Aquest document estableix com es reparteixen les despeses del procés d'urbanització i, entre d'altres, marca que les obres de reforma i millora dels serveis urbanístics seran sufragats fins a un 85% pels propietaris i un 15% per l'Ajuntament. Pedro Gil, president de l'EUC (ja dissolta) de l'Associació de Perjudicats i de l'Associació Masperense, ha mostrat la seva satisfacció per la decisió vinculant de la Comissió Jurídica "perquè ens dóna la raó en tots els arguments des del 1997", com ara que la urbanització està recepcionada.

El govern de Calonge, per ple, va aprovar la revisió d'aquest conveni el desembre de l'any passat perquè fos declarat nul. No obstant això, la Comissió Jurídica Assessora no considera que els arguments de l'Ajuntament per a la declaració de nul·litat siguin procedents: entre aquests hi ha el de contingut impossible, un punt que l'ens de la Generalitat no aprecia i que, de fet, apunta que el conveni ha estat executat en part.

Aquest conveni donava compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 1991 que condemnava l'Ajuntament a arreglar les deficiències d'asfalt, clavegueram i subministrament d'aigua que té la urbanització Mas Pere. Durant aquest procés, hi ha hagut un estira i arronsa entre l'Ajuntament i les associacions de Mas Pere perquè es donés compliment a la citada sentència. Gil defensa que l'Ajuntament ha d'aportar econòmicament a les obres de millora.

Des de l'Ajuntament, s'ha precisat que la seva voluntat és tirar endavant les obres d'urbanització al més aviat possible i que malgrat que el dictamen de la Comissió Jurídica considera que l'anul·lació del conveni signat el 1998 no és possible, el mateix dictamen no aclareix quin és l'efecte que tenen lleis posteriors com la Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics, i tampoc aclareix en quin punt queda el procés de gestió de la urbanització. L'Ajuntament assegura que mantindrà l'aportació econòmica establerta al conveni i argumenta que va voler declarar-lo nul perquè entenia que aquell acord resultava innecessari amb la reparcel·lació i urbanització es donar compliment a les previsions del POUM.