L'agent de Palafrugell, el nomenament del qual ha estat declarat nul per la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, ha anunciat que recorrerà si l'Ajuntament decideix efectuar l'anul·lació. Àlex Luis Cruz, que actualment es troba en comissió de serveis a la Policia Local de Calonge, ha manifestat que encara no ha rebut cap notificació de l'Ajuntament de Palafrugell respecte del nomenament però si l'anul·la, com va concretar l'alcalde Juli Fernández que faria el consistori, presentarà recurs de reposició i si no li accepten, el portarà al contenciós administratiu. L'agent considera que el seu nomenament va ser correcte o, almenys, que si hi va haver alguna irregularitat no va ser per culpa seva.

En l'informe, la Comissió Jurídica Assessora concreta que en el nomenament de l'agent no es van respectar dos requisits indispensables: ni havia complert el període de pràctiques de 12 mesos ni el va avaluar un tribunal (en el decret de nomenament, es reconeixia que no s'havia fet cap qualificació).

Àlex Luis, però, sosté per un costat que sí que va fer l'any de pràctiques més un dia i, en segon lloc, recorda que quan les va finalitzar va presentar una instància per informar d'aquesta situació perquè l'Ajuntament el nomenés, sotmetent-se al tribunal. "Mai em vaig oposar a ser avaluat", ha afirmat. En tot cas, el secretari va informar favorablement al seu nomenament i el va firmar juntament amb l'alcalde. Àlex Luis ha afegit que mai abans s'havien fet tribunals avaluadors com el que li volien fer a ell i que van proposar com a membres caporals que no l'havien tingut mai a les seves ordres. En qualsevol cas, no es va celebrar cap avaluació.

El policia local està assessorat en aquesta via pel sindicat CSI-F. Fins el passat setembre recorda que també estava afiliat al SPPM-CAT, pel qual se sent que "m'han venut" ja que aquest sindicat va ser el que va presentar el recurs contra el nomenament. "Em van dir que era un tema amb el secretari i que jo no rebria", lamenta ara.

Petició d'indult

La resolució de la Comissió Jurídica Assessora ha coincidit en el temps amb el fet que la sentència que condemna l'agent per un robatori de mòbils ha esdevingut ferma. La sentència decreta una pena d'un any de presó i d'inhabilitació. Per aquest fet, va concretar el batlle, Àlex Luis no podria concórrer de nou al procés selectiu per a la seva plaça. L'agent, però, entén que l'aplicació de la pena està aturada ja que ha demanat l'indult i, per tant, que se suspengui l'aplicació de la pena.

El policia ha apuntat que l'anul·lació de l'oposició ha paralitzat la permuta que volia fer per quedar-se per sempre a Calonge. Si al final no pot ser, ha concretat que quan finalitzi la comissió de serveis tornarà a Palafrugell per seguir exercint la tasca policial.

Des de l'oposició, el portaveu d'Esquerra Republicana Sergi Sabrià ha qualificat la resolució de la Comissió Jurídica Assessora com "una nova mostra de la deficient gestió del govern", reclama a l'alcalde que es pronunciï clarament sobre aquest afer de l'agent, tant en un sentit com un altre, i apel·la a un canvi en el govern per "recuperar empenta i lideratge com a municipi".

Per l'Entesa, la qual s'ha mostrat crítica amb la gestió que el govern ha fet a la Policia Local, la regidora Ana Recio ha criticat que "una de les primeres coses que van fer ja va estar malament (el nomenament va ser el 21 de juliol de 2011)" i ha insistit que "van entrar al govern fa quatre anys dient que la Policia Local estava malament, però tot continua igual". Respecte que el secretari donés el vistiplau a un nomenament irregular, Recio es pregunta si darrere hi havia alguna pressió política.