La secció del sindicat policial SPPM-CAT de Palafrugell espera que l'Ajuntament prengui accions legals contra l'exsecretari municipal Jordi Turon arran de l'anul·lació del nomenament d'un agent que ha decretat la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. El sindicat considera que qualsevol acció que un secretari faci en contra de la llei perjudica la imatge de l'Ajuntament i, en aquest cas, també de la Policia Local. El sindicat recorda que Turon va participar activament en el procés que durant aquest mandat ha afectat la Policia Local per presumptes casos d'assetjament laboral cosa que, entén SPPM-CAT, va perjudicar notablement la imatge del cos.

De fet, la sortida de Turon del consistori baixempordanès té molt a veure amb la seva participació en la investigació que es va obrir per aclarir què passava a la Policia Local de Palafrugell. Ho va explicar el febrer del 2013 l'alcalde Juli Ferández (PSC) a Diari de Girona. En aquelles dates, Turon, que estava de baixa per estrès, va comunicar a Fernández que abandonava el consistori palafrugellenc. El batlle, en declaracions a aquest diari, va exposar que un dels principals motius pels quals l'exsecretari va decidir plegar fou el "desgast" sofert pel cas de la Policia Local on, com a secretari i jurista municipal, hi va intervenir: va estar present en la comissió d'igualtat que es va engegar el 2011 arran de la denúncia d'un agent de ser víctima de presumpte assetjament laboral per part de superiors; a la comissió d'investigació política que hi va haver posteriorment; i també estava citat a declarar en el jutjat d'instrucció del cas.

Sobre l'anul·lació del nomenament d'un agent, el sindicat policial ha manifestat la seva satisfacció perquè la Comissió Jurídica Assessora confirma els arguments que havia exposat, a més que beneficia un afiliat que pot seguir la seva carrera professional en el cos. La Comissió anul·la el nomenament perquè no es compleixen dos requisits: no es va complir el període de pràctiques ni l'agent nomenat va ser avaluat per un tribunal, malgrat la qual cosa el secretari d'aleshores va informar favorablement el nomenament. En aquest sentit, la secció del SPPM-CAT es pregunta quants cops més va poder-se equivocar el secretari amb la Policia Local.