Una vintena de joves de diversos països europeus han ocupat des de fa unes setmanes una nau industral al polígon de Sant Feliu de Guíxols. Segons l'Ajuntament, la policia ja els ha identificat, no tenen antecedents i tampoc són conflictius. De fet, no acostumen a ser durant el dia pel municipi. El consistori esbrina ara qui és el propietari, però tot apunta que és d'un banc perquè està desocupada, tot i que en molt bon estat.

Segons va explicar l'alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, fa unes setmanes es va detectar que un grup de joves havien ocupat i vivien en una nau del polígon industrial que ara no s'utilitza. La nau encara porta el nom de Comercial Martí i era d'un home de Palamós, va relatar Albó. Ara es creu que és propietat d'una entitat bancària.

Fa uns dies, va prosseguir el batlle, la policia els va anar a identificar. "Són joves, ningú té antecedents i no hi ha hagut cap incidència", va dir Albó. El grup prové de diferents països europeus com "Àustria o Alemanya", tenen gossos i disposen de vehicles. L'alcalde va reiterar que "no han originat cap problema" i, de fet, no acostumen a "estar per Sant Feliu".

Tot i això, sí que hi passen nits i Albó va recordar que a la nau només s'hi permet l'activitat per la qual està prevista i no com a habitatge. Per això, "ara el que volem és saber qui és el propietari" perquè aquest ha de ser qui emprengui les accions que puguin acabar en un desallotjament. Es creu que la nau està en mans d'un banc i, en cas que fos així, el consistori s'hi posaria en contacte, va relatar.

En paral·lel, l'Ajuntament també ha contactat amb la companyia d'aigües i la companyia elèctrica per saber també si s'han connectat a les diferents xarxes de subministrament del municipi. Mentrestant, el consistori anirà fent un seguiment tot i que no es mostra preocupat més enllà de poder aclarir tota la situació.

Aquesta nau ara ocupada havia tingut en els últims anys diferents activitats, l'última sota el nom de comercial Martí. Actualment està en desús però l'edifici i el magatzem es troben en bon estat.