L'empresa Giropark, concessionària de les àrees d'estacionament regulat a Palamós, va posar en funcionament divendres passat la nova zona verda que es desplegarà als barris de Mas Guàrdies, Cases Noves i Eixample Nord.

L'entrada en servei estava prevista per al desembre però finalment es va posposar fins a després de les festes de Nadal i Cap d'Any, per les alteracions en el programa de pintat de les places d'aparcament i d'ubicació dels parquímetres a causa de les inclemències meteorològiques de finals de novembre i principis de desembre, amb pluja intensa i fort vent, segons va informar l'Ajuntament.

En total s'han ubicat 343 places distribuïdes en 23 carrers d'aquests tres barris. En concret s'han posat als carrers Anselm Clavé, Astruc Ravaia, Balmes, Cristòfol Colom, Empordà, Foment, Hospital, Josep M. Sert, Lleida, Lluís Barceló i Bou, Mare de Déu de Montserrat, Mas Guàrdia, Mossèn Gaspar Bosch, Muntaner, Pompeu Fabra, Puigpedró, Remigi Robau i Morató, Roqueta, Santiago Rusiñol, Tarragona, Vicenç Bou, Xaloc i també a la plaça de Pere el Gran.

El consistori ha establert que per als veïns del municipi que paguen l'impost de circulació a Palamós, l'aparcament en les zones verdes en aquests barris serà gratuït. Així ho es va aprovar en el ple de setembre amb la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa aplicant la bonificació de l'import de 0,20 cèntims d'euro al dia que fins aquell moment estava establert per a tots els veïns.

Les altres tarifes

La resta de les tarifes no s'han modificat. Així les persones que treballen a empreses situades dins l'àmbit de la zona verda s'aplica un cost de 2 euros al dia; per als propietaris d'immobles a la zona però no residents, 5 euros dia; mentre la tarifa estàndard serà d'1,50 euros l'hora (amb un màxim de 4 hores) i des de les 8 a les 20 hores.

Segons el consistori, l'objectiu de la implementació de la zona verda és garantir l'estacionament dels veïns del municipi i dels treballadors d'aquest àmbit, ordenant l'aparcament de vehicles en una zona altament freqüentada per la ubicació de l'hospital. Així, es vol reduir el volum de circulació i millorar la mobilitat i la seguretat en aquests àmbits de la vila.

Durant el passat novembre l'Ajuntament de Palamós va fer arribar un tríptic informatiu a tots els veïns d'aquests barris i als centres de treball ubicats dins l'àmbit, amb les dades del funcionament i tarifes de la nova zona verda.

El sistema no comportarà cap gestió ni retirada de tiquet per part dels propietaris de vehicles que paguen l'impost de circulació. El vigilant és l'encarregat de consultar la base de dades del cens.