Veïns de Torroella de Montgrí han iniciat una mobilització de suport al jove torroellenc Quim Nolla, de 19 anys, que ha estat condemnat a tres anys, nou mesos i un dia de presó pels aldarulls que es van produir el 29 de maig de l'any passat en el desallotjament de Can Vies de Barcelona. És la condemna més important de les dictades pel jutge en aquest cas i atribueix a Nolla el llançament d'una ampolla a un dels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Per aquest motiu, el condemna per un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat amb l'ús d'instrument perillós. El jutge també té en compte l'agreujant de disfressa ja que va actuar, segons la sentència, "amb la cara tapada amb una bufanda amb la finalitat de no ser identificat".

Segons informava l'agència Efe aquest dilluns, Nolla afrontava uan petició de pena de sis anys i mig de presó. El jutge considera provat que el jove torroellenc va agafar del terra una ampolla de vidre gran i la va tirar contra un dels antiavalots que es trobava a 20 metres de distància. L'ampolla, però, va impactar amb l'escut de l'agent, de manera que no va causar cap dany al policia. Nolla ha negat les acusacions en tot el procés i ha defensat sempre la seva innocència.

Per aquest motiu, amics i altres veïns de Torroella han decidit moure's per mostrar el seu suport al jove perquè consideren que la sentència és injusta ja que Nolla ha negat que prengués part en els aldarulls. I que, en qualsevol cas, la condemna imposada pel jutge és exagerada. Ahir al vespre, van trobar-se a la Sala de Torroella per consensuar una moció de suport a Quim Nolla que volen que l'Ajuntament aprovi en el ple d'avui.

Els companys de Nolla també han creat una pàgina al Facebook reclamant la seva absolució i exposant els arguments del jove. S'hi exposa que no té antecedents i els seus arguments per defensar la seva innocència: l'ampolla s'hauria llançat entre la una i dos quarts de dues de la matinada, quan Nolla afirma que estava a casa d'unes amigues (que ho ratifiquen); i que no portava cap bufanda. També es detalla que els mossos no van saber especificar quin tipus de bufanda era, peça que no va aparèixer en el judici malgrat la detenció, com tampoc hi ha proves de l'ampolla. I es critica que el jutge es cregui els agents i no a Nolla i les amigues.