Les desavinences entre una septuagenària acusada d'estafa i el seu advocat han provocat que s'hagi tornat a suspendre el judici que té pendent per haver adquirit mobles d'un antiquari de Luxemburg utilitzant xecs sense fons i provocant-li pèrdues econòmiques que gairebé arriben al milió d'euros. La francesa Christiane Françoise Gabriel Loiseau, de 76 anys, va renunciar a seguir representada pel seu advocat i d'aquesta manera va evitar ahir el judici a l'Audiència Provincial de Girona pel qual se li demanen cinc anys de presó. Està acusada d'estafar l'antiquari de l'emprea Art XIX SA -domiciliada a Luxemburg- amb la intenció d'adquirir una important quantitat de mobles per a la seva masía de Cassà de Pelràs.

En el seu escrit de qualificació provisional el fiscal creu que la presumpta estafadora i l'antiquari van acordar, el 5 de novembre de 2003, una primera partida de mobles valorada en 340.000 euros que es va pagar amb un xec que no es va poder cobrar per manca de fons.

Aquell mateix dia, la dona va adquirir un altre moble valorat en 90.000 euros que es va comprometre a pagar amb dos pagarés de 45.000 euros que tampoc va satisfer. Mig any després va tornar a fer el mateix amb altres mobles i objectes. En total, va aconseguir antiguitats per valor de 483.100 euros. L'any 2006, com a mesura cautelar, es va dictar el dipòsit judicial dels mobles fins que es resolgui el cas i això va dur l'empresa a reclamar fins a 961.665,11 euros pel valor del mobles més les pèrdues derivades del dipòsit judicial, les despeses de l'impagament dels xecs i els desplaçaments.