El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya de Palafrugell ha criticat que l'equip de govern (PSC i CiU) hagi decidit limitar que els partits puguin realitzar actes a la plaça Nova de la localitat. La junta de govern d'aquest dimarts va aprovar que en períodes de precampanya electoral, aquesta plaça no se cedirà a partits polítics i que les sol·licituds que es facin es redigiran al carrer Cavallers o a la plaça de Can Mario. Un cop comenci el període electoral, l'Ajuntament sí que permetrà l'ús d'aquesta plaça per a partits polítics. En l'acord de la junta de govern, s'argumenta que fora de la campanya electoral, la plaça Nova "s'ha de mantenir lliure o a disposició d'altres entitats amb finalitats diferents a les polítiques".

Esquerra, però, ha criticat aquesta decisió i ha acusat als dos partits del govern de prohibir "el diàleg amb la ciutadania a la plaça Nova". Aquest diumenge, dos dies abans de la decisió del govern, ERC va iniciar la campanya #ambtu per recollir en aquesta plaça les opinions dels ciutadans de cares a les eleccions municipals del proper mes de maig. La intenció d'Esquerra era repetir l'acció el darrer diumenge de febrer, però ja no ho podrà fer. Pels republicans, "aquesta situació no té cap justificació, i menys plantejada per un govern que ha deixat sota mínims l'espai públic a la plaça omplint-la de taules i cadires de privats, com mai s'havia fet". I afegeixen que "entenem que es prioritzin les activitats comercials o solidàries, però en cap cas considerem acceptable aquesta prohibició", alhora que recorden que en el mes de febrer hi ha espai suficient. El candidat d'ERC, Josep Piferrer, afegeix que la plaça Nova "és el centre vital de Palafrugell".

L'alcalde, Juli Fernández (PSC) nega que sigui una pr0hibició i ha insistit que es vol prioritzar que la plaça Nova sigui per a la gent i entitats, de manera que no es converteixi en un "aparador" per als partits polítics i precisa que Podem també havia sol·licitat ser-hi present cada 15 dies. Fernández ha afegit que "no vull pervertir la plaça Nova", en el sentit que "la gent està molt cansada" de la presència d'elements polítics en aquest espai i conclou que ERC "està molt nerviosa si necessita fer publicitat d'aquesta situació".