El nen de 8 anys que aquest dissabte va caure mentre intentava rescatar el seu gos en una zona rocosa de Begur ha mort a l'Hospital de Sant Pau, segons han informat fonts del centre. El menor, veí de Dosrius (Maresme), es trobava caminant per una zona agresta del Parador d'Aiguablava de Begur, al Baix Empordà, quan es va llançar a l'aigua per rescatar la seva mascota que havia caigut al mar. El seu cosí, de 12 anys i veí de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) també va llançar-se al mar per intentar ajudar-lo. Uns pescadors que es trobaven per la zona i van veure els fets van ser els primers en avisar el 112. Ells també van intentar socórrer la víctima amb les seves canyes. El gos va sobreviure.

Els fets van succeir aquest dissabte pels volts de les cinc de la tarda prop del camí de ronda que toca el Parador d'Aiguablava de Begur. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, la víctima, veí de Dosrius (Maresme), anava acompanyat del seu cosí quan va veure com el seu gos queia al mar. Davant d'això, l'infant va llançar-se a l'aigua per rescatar-lo. Darrere seu, l'altre menor també es va tirar al mar per ajudar-lo però va poder sortir pel seu propi peu, sa i estalvi.

Uns pescadors que es trobaven per la zona van veure els fets i van avisar ràpidament al 112 i els Bombers, que es trobaven actuant en un altre incident al poble de Begur. Els pescadors van intentar ajudar l'infant amb les seves canyes de pescar. Quan els Bombers van arribar al lloc dels fets van aconseguir treure de l'aigua el nen, portar-lo a les roques i els serveis sanitaris van començar les tasques de reanimació ja que el nen es trobava molt greu. L'infant va ser traslladat en helicòpter fins a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona en estat crític, entre la vida i la mort.

Segons sembla, els dos menors eren a Begur perquè el seu avi resideix en aquesta població des del 2006. Els Mossos d'Esquadra han informat que han obert diligències informatives sobre aquesta mort accidental.