La candidatura d'Unitat i Progrés Municipal de Torroella de Montgrí per a les municipals està valorant "positivament" la possibilitat de donar suport a la llista Més per l'Estartit, liderada per l'ex de CiU Francesc Ferrer, de cara a l'elecció del president de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit. El candidat a l'alcaldia de l'UPM, Jordi Colomí, i membres de la direcció del grup negocien amb l'equip de Ferrer per a arribar a punts d'entesa que permetin aconseguir una entesa. En declaracions a aquest diari, Ferrer ha manifestat que l'acord amb UPM està quasi tancat, mentre que també està en contactes amb Esquerra, Junts i Coet, amb l'objectiu de fer un front comú contra el grup de l'Estartit Som Tots, que es va imposar clarament a la localitat a les eleccions del 2011, com en les anteriors ho va fer l'Estartit Independent. Ferrer ha concretat que té moltes coincidiències amb UPM en programa i en la visió de les problemàtiques que diuen que té l'Estartit.

UPM ha informat que s'han celebrat diverses reunions i les converses avancen de forma positiva. El partit liderat per Colomí considera que 12 anys de govern de l'Estartit en mans de LEI i després de LEST han portat a "l'estancament actual", per la qual cosa UPM aposta per una alternativa "viable a la promoció econòmica local, a més de donar resposta a les problemàtiques socials i necessitats del dia a dia del nucli costaner".

Allargar la temporada

La nova direcció d'UPM considera que cal continuar donant suport al submarinisme i al sector campista, sectors punters, però també a la restauració, el comerç i el sector hoteler. I afirma que cal atendre un poble que ha crescut i les demandes de l'eixample i les urbanitzacions.

UPM entén que l'entitat municipal descentralitzada pot ser una magnífica eina de gestió i una oportunitat per a canviar les coses a l'Estartit. Però troba imprescindible que es treballi per aconseguir l'allargament de la temporada turística amb noves fórmules i idees de promoció. Així, aposta també per potenciar l'activitat esportiva com a reclam turístic.

Quant a la resta de formacions, Francesc Ferrer ha concretat que amb ERC les converses per confeccionar aquest front comú en contra de LEST estan força avançades, mentre que requereixen més contactes perquè s'hi uneixi Junts i Coet.