Tres persones han estat detingudes a Palamós acusades de pertànyer a una banda criminal especialitzada en el robatori d'ampolles de licor a supermercats, segons informen els Mossos d'Esquadra.

Els detinguts són tres veïns de Lloret de Mar d'entre 22 i 29 anys i nacionalitat romanesa, als quals s'imputen quatre delictes de furt, un altre de pertinença a organització criminal i dues faltes.

Els fets es remunten al passat 5 de febrer, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que ampolles de licor valorades en 342 euros havien estat sostretes d'un supermercat de Palamós.

La investigació va permetre identificar als presumptes lladres, una dona i dos homes, que ja havien estat detinguts anteriorment per furts en altres grans superfícies de localitats de la Costa Brava.

La cadena de supermercats afectades va confirmar que havia patit robatoris pel mateix procediment en altres establiments de Catalunya i la policia va ratificar l'existència d'un grup delictiu que es dedicava a sostreure licor amb l'ús d'inhibidors d'alarmes o tallant les que es troben en les ampolles per ocultar-les després en malles interiors.

La investigació va concloure el passat 10 de febrer amb la detenció dels presumptes autors d'aquests robatoris quan circulaven en un vehicle per la localitat de Torrent.

A l'interior de l'automòbil, els agents van trobar material utilitzat en aquest tipus de robatori com un inhibidor d'alarmes, unes alicates i malles elàstiques que s'utilitzen per amagar el material sostret.

Als detinguts se'ls imputen quatre delictes i dues faltes de furt comesos a Palamós, Girona, Figueres, Vic i Tarragona, amb un valor total de les ampolles de licor de 4.293 euros.

Els tres individus, que compten amb nombrosos antecedents, van passar l'11 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.