Costes començarà aquesta tardor l'obra pendent del passeig del Molinet de l'Estartit, després que ara fa quasi un any l'Ajuntament ja va enllestir la consolidació de la muntanya. La intenció del Ministeri és licitar els treballs just després de Setmana Santa per engegar les obres entre setembre i octubre. Aquest 2015, Costes també preveu acabar per Sant Joan la part que li pertoca del camí de ronda nord de Platja d'Aro, que fa cinc anys que està tancat.

Aquest tram, d'uns 3 quilòmetres, connecta amb Sant Antoni de Calonge i va patir esllavissades durant la gran nevada. El delegat de Costes, Jordi Planella, va dir que tant l'Estartit com Platja d'Aro són dos projectes "punyents"que havien de desencallar-se.

Per Setmana Santa farà un any que l'ajuntament va reobrir el passeig de l'Estartit, després de 12 anys tancat. Els treballs per frenar les esllavissades a la muntanya van costar 471.000 euros, finançats en part per fons Feder.

Un cop l'Ajuntament va fer els deures, correspon ara a l'Estat invertir els 1,7 milions d'euros que costa refer aquest passeig, situat al tram final de l'Estartit. Ahir, el cap de Costes a Girona va anunciar que, si no hi ha cap entrebanc, les obres seran una realitat a finals d'aquest 2015.

Jordi Planella va explicar que el Ministeri ja "disposa de pressupost" per tirar endavant la remodelació. La intenció és que la reforma es liciti just després de Setmana Santa, per adjudicar-la a l'estiu i permetre que les màquines comencin a treballar a la tardor (entre setembre i octubre, un cop acabi la temporada turística). "El Molinet és un dels temes punyents que tenim damunt la taula", va concretar Planella.

En concret, l'àmbit del projecte comprèn la zona situada entre el darrer espigó i el cap de la Barra (260 metres). S'hi construirà un nou mur i una nova escullera. El nou passeig del Molinet tindrà una amplada de set metres i dos trams diferenciats, un dels quals estarà reservat a vianants i bicicletes. El termini d'obra és de deu mesos.

L'alcalde, Jordi Cordón, va dir que l'anunci permet "desencallar" un projecte que s'ha convertit en una "reivindicació històrica" a l'Estartit. "Estem contents perquè ara ja tenim la confirmació que l'obra tira endavant i es farà; per tant, ja queda menys per tenir aquest passeig del tot obert i urbanitzat", va subratllar.

Cordón i Planella van reunir-se a la zona de la Pletera, que s'ha de naturalitzar.