Sant Feliu de Guíxols comptarà amb una agrupació d'electors a les eleccions municipals d'aquest mes de maig. O almenys aquest és l'objectiu de les persones que la impulsen, ja que a més de la configuració de les llista se'ls exigeix la presentació d'un determinat número de signatures: mig miler segons ha concretat un dels membres de l'agrupació, Jordi Lloveras. La formació ganxona s'anomena "Guíxols des del carrer" i compta amb el suport de l'assemblea del Procés Constituent Sant Feliu de Guíxols-Vall d'Aro, el qual es pot considerar l'embrió de l'agrupació. També dóna suport a la formació "Guanyarem Santa Cristina des del carrer", de Santa Cristina d'Aro, que actualment està treballant amb la creació del programa per al municipi, segons ha concretat Sònia Pujol, que n'és membre. També és exregidora del PSC.

Lloveras ha explicat que s'han emmirallat amb Barcelona en Comú, d'Ada Colau, però que en són totalment independents. A Sant Feliu, per exemple, sí que hi ha inclosa Iniciativa, però l'agrupació d'electors no estarà lligada a cap sigles de partits polítics. Lloveras ha afegit que la voluntat de l'agrupació d'electors que constitueixen és sumar les forces d'esquerra i que entenen la política a través de la participació ciutadana (en aquest sentit, ha recordat que el fet que requereixin les signatures de ciutadans per poder-se presentar ja és una manera d'implicar-los i fer-los participar). La CUP de Sant Feliu, que inicialment s'hi havia d'integrar, sembla que finalment no formarà part d'aquest projecte i presentarà la seva pròpia candidatura a l'Ajuntament ganxó.

Les dues formacions treballen en assemblees sectorials. I dels membres que hi prenen part haurà de sortir la configuració de la llista de cada formació. En el cas de Sant Feliu de Guíxols, Lloveras ha afegit que els integrants de la llista sortiran del mig centenar d'adherits que tenen, cosa que preveuen fer aquest mes de març. Quant a Santa Cristina d'Aro, Pujol ha afegit que no està clar si es presentaran com a agrupació d'electors o com a l'Entesa, però que és una qüestió que de moment no es plantegen i volen centrar esforços en la concreció del programa.