El jove de Sant Feliu de Guíxols acusat de ser gihadista podia cometre accions terroristes com ara la immolació. Així de taxatiu és el Ministeri d'Interior en un comunicat que explica que H.E.M., de 22 anys, d'origen magribí i nascut a Espanya, s'havia convertit en un gihadista radical.

Segons relata, el jove defensava que l'aplicació de la Xaria -la Llei Islàmica- justificava l'assassinat de persones contràries a ella. Això s'entén, es justifica, perquè el noi havia realitzat una profunda interiorització dels postulats més radicals del gihadisme. El noi, a més, exalçava les accions de martiri, cosa que el situava en un grau alt de perillositat per cometre accions terroristes d'aquest tipus. La detenció de H.E.M. es va produir dimarts a primera hora del matí a Sant Feliu de Guíxols, al carrer Corunya en un dels blocs del Sot dels Canyers, al barri de Vilartagues. La Guàrdia Civil es va presentar a casa seva on viu amb els seus pares i quatre germans més. El noi, que és estudiant de l'institut de Vilartagues, va ser conduït cap a Madrid després que li requisessin telèfons mòbils i aparells informàtics de casa.

El jutge Santiago Pedraz de l'Audiència Nacional va decretar aquest dijous presó incondicional per al jove, que va quedar arrestat com a presumpte membre d'una xarxa de reclutament i adoctrinament gihadista. El jutge acusa a ell així com els atres tres detinguts en l'operació a Melilla i Sant Vicenç dels Horts de pertinença a organització terrorista per fer tasques de proselitisme i adoctrinament a través de les xarxes socials. El veí de Sant Feliu de fet és definit com el d'un perfil d'actor solidatir, és a dir, que havia passat de consumir propaganda filoterrorista i fer un intens proselitisme d'iguals característiques. Fins i tot, s'havia presentat en un reportatge de la CNN com a simpatitzant de l'Estat Islàmic.