Palamós va inaugurar ahir oficialment el nou Centre Cívic Aula d'Aprenentatge, un centre de formació per a adults, ubicat a l'edifici que va ocupar fins al 2013 l'escola Vila-romà del carrer de la Riera 31, al nucli de Sant Joan.

L'acte d'inauguració, encapçalat per l'alcaldessa, M. Teresa Ferrés, va comptar amb la presència de diferents representants del consistori municipal, de les escoles i les entitats del municipi, així com de veïns i veïnes de la vila. Aquesta setmana van finalitzar les tasques de reforma de l'edifici, que han tingut un cost de 162.800 euros, acollirà al segon pis les oficines de l'àrea d'Ensenyament. L'equipament també ha incorporat la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC), el Pla de Transició al Treball (PTT), l'Oficina del Servei Local de Català, i el Servei municipal de Ciutadania i Immigració.

Amb les obres s'ha fet una tanca perimetral de l'edifici per separar els usos i accessos entre l'equipament i el de la nova escola Vila-romà, situada al costat. El nou centre cívic té més de 1.500 metres quadrats (m2) de superfície útil, 650 més que l'antic espai, i té una capacitat per a 456 persones amb deu aules, a banda de sales de reunions i espais per a la realització de tallers. Amb la ubicació del servei per a la formació, es dóna continuïtat de l'activitat docent de l'equipament i es resol el problema de manca d'espai i d'instal·lacions que tenia l'antiga seu de l'Aula d'Aprenentatge. El 2 de març el servei obrirà amb normalitat.