L'Associació Masperense de propietaris dels polígons I, II i IV de la urbanització Mas Pere de Calonge ha denunciat a l'alcalde, Jordi Soler (CiU), per un presumpre delicte de prevaricació per omissió per no atendre una resolució vinculant de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat sobre aquesta urbanització. L'incompliment que denuncia l'entitat, presidida per Pedro Gil, és el que fa referència a l'expedient que l'Ajuntament va iniciar el desembre del 2013 per anul·lar el conveni que el 1998 l'administració local va signar amb l'aleshores Entitat Urbanística de Conservació Mas Pere i l'Associació de Propietaris Perjudicats de la Urbanització Mas Pere. La voluntat de l'Ajuntament d'anul·lar-lo va ser rectificat per la citada Comissió, que va decretar que no procedeix aquesta anul·lació.

La resolució de la Comissió va ser dictada el 16 d'octubre de ?l'any passat i es va comunicar posteriorment a l'Ajuntament, amb la citació expressa que qualsevol decisió que prengués el consitori sobre aquest expedient d'anul·lació li fos comunicat. En aquest sentit, Gil considera que l'Ajuntament hauria d'haver fet un acord de ple pel qual es dongués compliment a la resolució de la Comissió Jurídica Assessora, és a dir, que es deixés sense efecte l'acord de ple del desembre del 2013 pel qual s'iniciava l'expedient d'anul·lació del conveni i s'arxivés.

L'Associació va presentar el passat 9 de febrer la petició perquè el ple prengués les citades resolucions. Però l'Ajuntament no n'ha fet cas i, a més, apunta en la denúncia al jutjat d'instrucció de Sant Feliu de Guíxols que ha superat el termini legal per prendre aquesta decisió. Amb això, i després que Gil assistís a una reunió amb l'alcalde, el regidor d'Urbanisme, i d'altres tècnics, i li comuniquessin que el dictamen de la Comissió no té cap validesa, segons consta a la denúncia, l'Associació ha decidit recórrer a la justícia.

L'alcalde ha manifestat que no té coneixement d'aquesta denúncia, per la qual cosa no ha volgut fer cap declaració.