L'anunci que aquest dilluns va fer l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó (CiU), sobre el projecte de l'aparcament soterrat al passeig dels Guíxols i la intenció de convocar abans de les eleccions municipals el concurs per a la redacció del projecte, l'obra i la seva gestió (en què també s'hi inclourien la gestió de l'aparcament del Mercat i de la zona blava) ha estat criticat durament per la plataforma "Guíxols des del carrer". La formació va manifestar ahir que l'anunci del batlle "és una jugada antidemocràtica que hipoteca la decisió del nou equip de govern" ja que es vol fer abans de les eleccions municipals. A més, reclama que un projecte d'importants dimensions urbanístiques i econòmiques, amb la consegüent afectació que pot tenir a la façana litoral ganxona, sigui sotmès a un procés de participació ciutadana.

L'alcalde també va comunicar que l'informe de viabilitat econòmica que va encarregar l'Ajuntament avala la seva construcció. En aquest punt, "Guíxols des del carrer" es pregunta "a part d'ell i d'algunes persones més, qui el coneix aquest informe? Quina publicitat i quina difusió se n'ha fet perquè la ciutadania pugui jutjar si és o no convenient una inversió que costarà pel cap baix uns deu milions d'euros?". En aquest sentit, l'adjudicatari és qui ha de pagar l'obra, si bé l'Ajuntament estaria disposat a fer una inversió a fons perdut, va concretar Albó.

La crítica no s'atura aquí, sinó que considera "joc brut i barroer" que a un mes i mig de les eleccions municipals el govern de CiU i del PSC (alguns dels quals es presentaran per MES) vulgui convocar el concurs per l'obra i la gestió, cosa que condicionarà el nou equip de govern -sobretot si no és cap dels partits que actualment governa ja que la ubicació no s'ha consensuat- perquè l'obligarà a tenir sobre la taula "el projecte urbanístic més important dels dos darrers mandats".

Finalment, "Guíxols des del carrer" proposa buscar altres alternatives per solucionar els problemes d'aparcament a l'estiu i perquè siguin conegudes i debatudes per la ciutadania.

400 places

L'alcalde va informar aquest dilluns que l'aparcament soterrat tindrà forma de U per sota del passeig dels Guíxols i del passeig que hi ha al costat dels Jardins Juli Garreta Les places que hauria de tenir són 400, si bé el guany total seria de 300, va concretar Joan Alfons Albó, atès que se'n perdrien un centenar a la superfície amb la reordenació.