L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha signat un conveni amb els propietaris del sòl de l'antiga indústria tapera Agglotap, el qual fa possible que una de les dues illes que ocupava fins fa pocs mesos la fàbrica passi a ser zona verda, aparcament i equipaments. Aquest conveni comporta també una modificació urbanística que va passar pel ple d'ahir.

La fàbrica estava en funcionament en aquest indret des dels anys seixanta, però en els darrers dos anys va anar tancant instal·lacions fins al definitiu a finals de 2014. El POUM vigent preveia que en aquests terrenys només s'hi podia desenvolupar activitat industrial o de serveis, usos que -enmig d'un de residencial- han semblat poc adequats de mantenir, ha informat l'Ajuntament.

Per això, el conveni i la modificació de POUM fa possible l'ús residencial a canvi de la cessió d'unes de les illes per ser destinada a zona verda, aparcaments i equipaments, necessaris en una zona densament poblada i amb problemes importants de congestió i d'organització del trànsit, han afegit les fonts municipals.

Concretament, l'illa a cedir és la delimitada pels carrers Rufo, Dos de Maig, Durban i Camís. Cal remarcar que aquest sector urbanístic es troba situat al bell mig de la trama urbana, a la confluència entre els barris de l'Eixample, Tueda i Vilartagues i a tocar de la plaça d'Alabric i de l'Asil Surís.

El conveni i la modificació suposen passar dels 1.769 metres quadrats de sòl públic previstos al POUM a 4.192 en la nova proposta. El sostre edificable es manté exactament el mateix, ordenats en una illa tancada amb planta baixa comercial i tres o quatre (a la façana de l'avinguda Canàries) plantes residencials.

El conveni preveu que amb un termini màxim de 30 d'octubre de 2015 es materialitzi la cessió del sòl públic. Des de l'equip de govern municipal es considera que es tracta d'una actuació d'alt valor estratègic ja que permet obrir les portes a actuacions importants al centre del casc urbà on fins ara les opcions eren poques.

Recuperar la plaça d'Alabric

Entre altres oportunitats, aquest acord urbanístic ha de permetre la recuperació de la plaça d'Alabric, que en aquests moments està ocupada plenament per cotxes, per a la seva funció d'espai lliure associat a noves possibilitats també per a l'Asil Surís i el seu entorn verd.

Finalment, en aquest mateix ple també es va aprovar un altre conveni amb els propietaris del sòl d'Agglotap per tal de permetre durant cinc anys un ús públic -com a aparcament, magatzems, etc- de l'illa que es manté com a propietat privada.