Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la tarda un conductor per donar positiu en un control d'alcoholèmia després de provocar un accident en què deu persones van resultar ferides a la carretera que uneix Torroella de Montgrí amb l'Estartit. En el xoc s'hi van veure involucrats tres vehicles en un encreuament que comporta cert risc ja que no hi ha cap illeta, de manera que si es vol girar s'ha de fer des del mig de la via, cosa perillosa ja que normalment els vehicles que venen pel darrera esquiven el cotxe aturat. Entre els ferits, hi ha un nen de nou anys que va ser evacuat a l'hospital Josep Trueta de Girona en estat greu, si bé fonts del centre hospitalari van informar posteriorment que estava lleu. El SEM també va traslladar al Trueta un altre ferit amb pronòstic greu.

L'accident va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda, a l'alçada de l'encreuament que hi ha per accedir a la urbanització de les Dunes. Un dels vehicles es trobava aturat a la carretera (en direcció a l'Estartit) per accedir al carrer d'aquesta urbanització, que es trobava a la seva esquerra. En aquells instants, un turisme -Audi A4, segons els Mossos d'Esquadra- va xocar per darrera amb el vehicle que volia creuar, cosa que va provocar que passés a l'altre carril i impactés frontalment amb un altre -testimonis van apuntar que aquest tercer estava esperant per incorporar-se a la carretera des de la urbanització-.

Fonts del SEM van informar que com a conseqüència de l'accident deu persones van resultar ferides -una onzena va rebre l'alta en el mateix lloc de l'accident, per la qual cosa se'l considera il·lès-, entre les quals alguns menors. Precisament, un nen de nou anys va ser traslladat al Trueta. Fonts del SEM van apuntar que estava greu, però des de l'hospital van informar després que estava ferit lleu. El SEM va comunicar que set persones més van ser traslladades al Trueta, una d'elles greu i la resta lleus. Mentre que dos ferits més van ser portats a l'hospital de Palamós, amb pronòstic lleu.

Quant al conductor de l'Audi, els Mossos d'Esquadra el van detenir després de practicar-li la prova d'alcoholèmia. El conductor va donar un resultat de 0,90 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, quan el límit permés és de 0,25. El detingut té 49 anys.

L'accident va obligar a tallar la carretera durant una hora, cosa que va provocar cues en la carretera.