L'Ajuntament de Palafrugell ja ha resolt les al·legacions que l'empresa FCC va presentar contra el resultat del concurs de les escombraries, en què va quedar en tercer lloc. La primera classificada, i per tant la que haurà de rebre el nou contracte, és Urbaser. L'alcalde, Juli Fernández (PSC), ha comentat que la resolució és desestimar les al·legacions perquè les baixes temeràries que apuntava FCC han de ser en el conjunt de l'oferta, i no parcialment com afirmava l'empresa. No obstant això, Fernández ha comunicat que l'adjudicació del contracte de neteja i d'escombraries no es farà de manera immediata, sinó que es farà un cop hagin passat les eleccions municipals.

Fernández ha concretat que per fer l'adjudicació abans de les eleccions hauria de convocar un ple extraordinari, cosa que no farà ja que en aquests moments no corre pressa i el 26 de maig ja toca ple ordinari. En tot cas, també ha manifestat que l'adjudicació no té perquè ser en aquella sessió plenària. De fet, l'alcalde de Palafrugell està convençut que FCC presentarà tots els recursos que pugui per impedir que el nou contracte entri en vigor. Fernández ja va concretar la setmana passada que FCC "no vol perdre" aquest contracte. És l'empresa que actualment realitza el servei, prorrogat.

Així, creu que FCC presentarà un recurs al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. La interposició d'aquest recurs, malgrat que el servei hagués estat adjudicat a Urbaser, no permetria que el contracte fos vigent ja que per prudència jurídica s'hauria de suspendre la seva aplicació. Amb aquest panorama, Fernández veu complicat que el nou contracte estigui en marxa a l'estiu. El ?contrac?te té una durada de deu anys a raó d'uns 3,5 milions d'euros anuals.

El cert és que el desenvolupament del concurs ha estat ple d'entrebancs des del principi. El primer concurs va ser anul·lat per l'Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, depenent de la Generalitat, després que estimés un recurs contra el plec de clàusules presentat per FCC. La decisió de l'Oarcc va ser a principis del 2013, cosa que va obligar a l'Ajuntament a convocar un segon concurs. Aquest és el que ara s'està tramitant i, com es veu, dos anys després no s'ha adjudicat perquè FCC ha retardat que tirés endavant amb més celeritat.