La renovació de la sorra de la platja de Sant Feliu de Guíxols es farà amb arena que hi ha al fons marí de la badia. La sorra l'extreurà l'empresa pública Tragsa a través d'un dragatge, una operació que en principi es podrà dur a terme la setmana següent a les eleccions municipals, ha concretat el regidor de Platges, Joaquim Clarà. De moment, el que sí que es farà la setmana que ve és llaurar les platges municipals per netejar-les, una actuació que executarà l'empresa encarregada del servei de neteja i recollida d'escombraries. Una intervenció, ha afegit Clarà, que es fa cada any abans de començar la temporada turística.

Clarà ha exposat que la sorra de la platja, amb el pas dels anys, pateix desgast i es degrada, motiu pel qual hi fan aportacions de tant en tant. La darrera va ser el maig de 2013, quan es van portar uns 2.000 metres cúbics de sorra de Sa Riera, a Begur, una platja que cada any n'acumula. La intenció de l'equip de govern era realitzar la mateixa operació aquest any, però Costes del Ministeri de Medi Ambient no ho ha autoritzat amb l'argument que la sorra de Begur s'ha de quedar en aquell entorn, ha explicat Clarà. Així doncs, la solució que els queda és dragar la badia i extreure sorra, acumular-la a la part de dalt de la platja i, un cop s'hagi retirat la superficial a la primera línia de l'aigua, escampar-la. Aquest sistema ja es va fer servir el 2008, ha afegit Joaquim Clarà.

L'actuació la durà a terme l'empresa Tragsa, però Clarà desconeix encara la data en què es farà (possibliment en un parell de setmanes) perquè l'Ajuntament està pendent de rebre el pressupost. En tot cas, sembla ser que el cost ha de ser inferior als 23.000 euros que la corporació es va gastar el 2008 per potar l'arena de Sa Riera. El termini del dragatge i col·locació de la sorra nova serà de quatre o cinc dies. A Sant Pol, a més de llaurar, l'altra actuació que s'hi farà és repartir la sorra que ja hi ha.

El fet que la renovació de la platja de Sant Feliu es faci després de les eleccions té el punt positiu, per Clarà, que evitarà que els grups de l'oposició puguin acusar l'equip de govern de fer-ho amb finalitat electoralista.