El judici contra Bin Lian, un ciutadà xinès que va assaltar amb un tercer mai identificat el domicili de la propietària d´un basar xinès a Platja d´Aro, ha quedat ajornat perquè l´acusat, en el moment en què el seu advocat li va oferir ahir el pacte que li rebaixava la pena de presó sol·licitada pel fiscal -de 12 a vuit anys-, va decidir prescindir dels seus serveis al·legant que li havia perdut la confiança. El tribunal de la secció quarta de l´Audiència Provincial ha hagut d´ajornar el judici fins a la tardor per donar temps que el processat disposi d´un altre advocat defensor i aquest pugui estudiar el procediment.

El cas que ahir havia de jutjar-se es remunta a la matinada del 29 d´octubre de 2013 quan, segons resa l´escrit de qualificació provisional del ministeri públic, Bin Lian i un tercer que no ha sigut localitzat es van posar d´acord per assaltar la mestressa d´un basar xinès. Utilitzant una clau falsa, van entrar dins el pis que ocupava en un edifici de l´avinguda Cavall-Bernat i aprofitant un dels lladres la va pegar a la cara i el coll mentre l´altre li lligava les mans i l´esquena amb brides i li prencintava els ulls amb cinta d´embalar.

En tot moment la van amenaçar de matar-la i només quan la van portar a la cuina li van arrencar el precinte dels ulls perquè veiés el ganivet amb què asseguraven que la matarien si no els donava la combinació de la caixa forta. La dona va obeir i els delinqüents es van endur 10.000 euros i un se­guit de joies que estaven valorades en 6.150 euros.

Encara que ja s´havien fet amb el botí, els lladres no van ser misericordiosos amb la seva víctima i li van tornar a precintar els ulls després d´entaforar-li a la boca una peça de roba perquè no cridés. La van deixar en aquest estat estirada al terra«sabent que no estava previst que acudís ningú a l´habitatge fins al matí següent, com així va ocórrer».

Per aquests fets, el fiscal demanava que Bin Lian fos condemnat a 12 anys de presó per un delicte de robatori amb violència (cinc anys), per un delicte de lesions (dos anys) i un delicte de detenció il·legal (cinc anys).