Acord a tres bandes. CiU, PSC i PP van formalitzar ahir el seu pacte per conformar govern al municipi de Calonge. Jordi Soler tornarà a ser l'alcalde de la localitat i deixa la porta oberta perquè Avancem-MES i CCSA també es puguin sumar al pacte, conformant així un govern més ampli. L'única formació que quedaria al marge seria ERC, la segona força més votada el passat 24 de maig, que passaria a l'oposició després de set anys com a soci de govern de CiU. L'acord també té en compte la qüestió independentista i, tal com va afirmar Soler, en decisions sobre "moral, consciència i sobirania nacional", els membres dels tres partits tindran "llibertat de vot".

Després de diverses conversacions, el PP, CiU i PSC han decidit sumar regidors i s'erigeixen com el govern d'aquesta localitat per als propers quatre anys. En concret, CiU va ser la força més votada el passat 24 de maig i va obtenir 6 regidors (un menys que el 2011), el PSC dos i el PP un.

L'acord, però, no està tancat, ja que el nou alcalde de la localitat i batlle del municipi durant els darrers anys, Jordi Soler, ha deixat la porta oberta perquè altres grups municipals com Avancem-MES (que va obtenir dos regidors) i Compromís per Calonge i Sant Antoni (CCSA) que va aconse?guir un regidor, també se sumin al govern.

"En aquest pacte prevalen les persones i les ganes de treballar pel municipi, per sobre de les sigles dels partit perquè el nostre objectiu i la nostra funció ha de ser treballar pel futur de Calonge i Sant Antoni", va assegurar Soler. Segons el nou alcalde, les tres formacions ja han aclarit diversos punts del seu acord, com per exemple el que fa referència a la qüestió sobiranista o l'independentisme.

Per la seva banda, el cap de llista del PSC, Artur Prades, va assenyalar que amb aquest pacte el grup socialista podrà desenvolupar una "bona part" del seu programa i ideari polític, vinculat a la promoció econòmica del municipi, benestar social i participació ciutadana. El cap de llista del PP, Joan Pons, també va defensar la necessitat de treballar amb la mirada posada en les temes locals, deixant de costat les sigles dels partits polítics.

L'acord també preveu que la tercera tinença d'alcaldia recaurà en el PSC i la cinquena, en el PP. Els socialistes es faran càrrec de l'àrea de participació ciutadana, promoció econòmica, comerç, habitatge i recursos humans mentre que el PP tindrà les regidores de manteniment i brigada municipal. La resta del cartipàs, que correspondria a CiU, es mantindrà obert fins que els grups municipals d'Avancem-MES i CCSA decideixin si s'uneixen a l'acord i entren a formar part del govern.