El Consell de Protecció de la Natura, òrgan de la Generalitat, ha emès un informe en què es mostra crític amb la modificació del Pla rector d'ús i gestió de les Medes. El president del Consell, Joandomènec Ros, signa el document que conclou que els canvis introduïts -principalment, l'establiment d'una quota anual de 76.151 immersions, en comptes d'una quota diària amb la que anualment se'n feien unes 60.000- no s'adapten "a la realitat d'aquest àmbit de protecció i als objectius de conservació d'aquest espai natural", alhora que el nombre d'immersions "no s'ha establert segons la informació científica disponible".

El Consell de Protecció de la Natura va elaborar aquest informe de "motu propio" i porta signatura del 21 d'abril, és a dir, set dies abans que la junta rectora del Parc de les Medes dongués el vistiplau als canvis introduïts al texte inicial de la modificació (per exemple, es va passar de 77.012 immersions a 76.151). En tot cas, es pronuncia en els mateixos termes que diferents entitats ecologistes que valoren positivament que el nombre d'immersiones a cada zona es determini en funció de l'estat del seu hàbitat, però consideren que les que es permetran són excessives. En aquest sentit, el còmput establert té "un error inicial greu en una proposta que es vanta de basar-se en criteris científics: el nombre d'immersions que es proposa s'ha calculat a partir del nombre d'immersions dutes a terme fins ara, nombre que en el seu moment es va establir sense tenir en compte els criteris científics de preservació del medi".

L'informe exposa que el model de gestió de l'espai no està justificat per cap dada científica; o que el Pla rector d'ús i gestió no estableix un "model eficaç de vigilància, denúncia i sanció".