Endesa ha reformat la subestació de Platja d'Aro per millorar el subministrament elèctric a gairebé 50.000 clients industrials i particulars que s'abasteixen a través d'aquesta instal·lació, repartits entre els municipis de Calonge, Castell-Platja d'Aro, Cruïlles Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar. L'actuació ha suposat una inversió de 130.000 euros i ha consistit en substituir tres inductàncies de neutre existents per un nou sistema amb resistència i que compleix els darrers requisits mediambientals. Amb aquesta intervenció redueixen els impactes de les avaries en la xarxa de distribució i minimitzen les afectacions a clients.

Aquests dispositius estan connectats al transformador de potència de la subestació i permeten regular i limitar les intensitats de corrent a terra. Igualment, davant de qualsevol incidència, el conjunt d'inductància amb resistència evita sobretensions, la qual cosa repercuteix en una major estabilitat en el sistema elèctric.

Aquest treball s'engloba en el pla de manteniment i renovació de les infraestructures elèctriques d'Endesa a la comarca del Baix Empordà amb l'objectiu de seguir garantint la qualitat de subministrament als clients de la Costa Brava.