Un "Pacte pel Canvi" deixarà CiU fora del govern i sense alcaldia després de 20 anys de majories absolutes. El Bloc Municipal, Junts per Begur i Esclanyà-ERC i el PSC van anunciar ahir que s'han posat d'acord i ja han formalitzat el pacte amb la signatura de l'acord per part dels caps de llista dels partits.

En les eleccions del passat 24 de maig, CiU va tornar a guanyar però es quedava amb només quatre dels onze regidors. En segon lloc va quedar el Bloc Municipal, amb 3 regidors, els mateixos que Junts per Begur i Esclanya-ERC, mentre que el PSC obtenia un regidor. Ara, el nou equip de govern sumarà 7 regidors i CiU serà l'únic grup a l'oposició amb quatre.

Tot i que el Bloc Municipal encapçalat per Marià Renart va ser la segona força més votada, l'alcaldia l'ostentarà Joan Manel Loureiro (ERC). "No m'importa l'alcaldia, sino poder il·lusionar i aixecar el poble", va dir Renart que serà el primer tinent d'alcalde. El govern estarà focalitzat en tres grans línies: participació ciutadana, consens entre les formacions, transparència i bones pràctiques en la gestió.