Coverngència i Unió (CiU) va trencar ahir el pacte de govern a l'Ajuntament de Torrella de Montgrí que aquesta setmana havia tancat amb UPM i LEST. Aquest acord implicava que, malgrat que CiU va ser la llista més votada, el candidat d'UPM, Jordi Colomí, seria l'alcalde els quatre anys de mandat. Ha estat sobretot aquest motiu el que ha portat el cap de llista de CiU i actual alcalde, Jordi Cordon, a fer marxa enrere i trencar el pacte de govern. En el ple de constitució de l'ajuntament d'avui Cordon serà proclamat de nou alcalde per ser el candidat de la llista més votada. ERC, que va empatar a 4 regidors amb CiU, s'abstindrà i no presentarà candidat.

La soepresa es va apoderar de Colomí i de la cap de llista de LEST, Sílvia Comas, quan Cordon els va comunicar ahir al matí que no estava gens disposat a seguir endavant amb el pacte de govern. La raó en la qual tots tres van coincidir és que Cordon ja no estava disposat a cedir a Colomí l'alcadia durant els quatre anys, una condició innegociable que havia plantejat UPM. També hi havia discrepàncies en la manera d'estructurar l'ajuntament: per a Cordon no era un sistema viable per mantenir el govern, mentre que per a UPM era necessari aquest canvi amb una reorganització de les àrees municipals, triant macroàrees. Cordon va concretar que "a dia d'avui no tinc cap pacte de govern amb ningú", cosa que deixa la porta oberta a buscar altres socis de govern per tenir estabilitat amb una majoria absoluta.

El trencament del pacte també té conseqüències a l'EMD de l'Estartit, a on s'havia de traslladar el pacte de Torroella, cosa que de moment queda aturada.

En un altre ordre de coses, ERC i CiU van arribar a un pacte de govern a Regencós a darrera hora de la nit d'ahir. Així, els dos partits més votats en les eleccions es repartiran l'alcaldia, que exercirà ERC en els tres primers anys de lesgislatura, mentre que el darrer serà per a CiU.