El Ple de constitució de l´Ajuntament de Calonge ha donat suport per àmplia majoria a la renovació de Jordi Soler com a alcalde de Calonge pels propers 4 anys. Amb 10 vots favorables dels 17 que conformen el Ple, Soler ha estat investit alcalde en primera votació per majoria absoluta. A l´acord amb el PSC i el PP per la investidura del candidat de CiU i per formar govern s´hi ha afegit el vot favorable del regidor de Compromís per Calonge - Sant Antoni, David Llensa. D´aquesta manera es conforma una majoria que va més enllà de la majoria absoluta, que a Calonge es situa en 9 regidors. En aquest sentit, l´alcalde Jordi Soler ha explicat els eixos del mandat que ara comença, entre els quals ha destacat justament l´estabilitat i una majoria prou àmplia per poder tenir un governar fort.

Soler, durant el discurs d´investidura, ha remarcat que "en els darrers anys hem afrontat el repte de gestionar les dificultats, degut a una crisi econòmica profunda, i ho hem fet donant la mà a les persones que ho necessitaven, i també posant les bases perquè el nostre poble es trobés en la primera línia de sortida, al capdavant de la recuperació econòmica". Soler ha afegit que el govern que naixerà per aquest nou mandat tindrà una línia continuista i ha remarcat que "aquest serà un govern amb la mirada posada en el municipi, que centrarà l´atenció en les necessitats dels nostres veïns i veïnes, com hem fet fins ara".

Jordi Soler i Casals ha estat reelegit alcalde de Calonge per quarta vegada. Soler fou nomenat per primer cop l´any 2003, i tot i guanyar les eleccions el 2007 fou desbancat per una coalició formada per PSC, CCSA i SAI. Tot i això, el març del 2008 va recuperar l´alcaldia, càrrec que ha exercit fins avui. El grup de CiU va guanyar les eleccions municipals a Calonge - Sant Antoni obtenint 6 regidors, seguit de ERC amb 5, Avancem amb 2, PSC també amb 2 i PP i CCSA amb un regidor cadascun.

El govern de Calonge es formarà amb la participació dels regidors de CiU (6), PSC (2) i PP (1), que ja van fer públic el seu compromís per formar govern abans de la investidura, i avui després del vot favorable del regidor de CCSA, sembla més que probable l´entrada del seu representant en el govern. En aquest sentit, David Llensa ha expressat en el seu discurs la voluntat que aquesta sigui una legislatura "molt profitosa".