La Fira de la Gamba de Palamós va tancar aquest passat dissabte la seva segona edició amb un nou èxit de públic assistent i de producte servit. Durant tota la jornada, centenars de persones van omplir l'espai de l'esplanada de la llotja -al port pesquer palamosí) on es va celebrar aquesta fira.

En un sol dia, des de les onze del matí a les nou del vespre, es van servir uns 7.500 tastets elaborats amb gamba que van oferir els restaurants i les tavernes participants. En paral·lel, els pescadors de la vila van cuinar 60 quilos de gamba a la planxa, mentre que els peixaters van vendre més de 100 quilos de Gamba de Palamós fresca.

Segons l'organització, les xifres superen les de l'any passat i consolida l'activitat de cara a les noves edicions. L'èxit de l'activitat també es va traslladar a la zona d'exposició i tast de productes necessaris per a l'elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen els plats, com l'oli, l'arròs o el vi, destacant també la presència de diversos productes amb denominació d'origen Empordà. A banda dels tastos de tots aquests productes, la Fira de la Gamba també va oferir al públic visites guiades a les barques de pesca del port palamosió i demostracions de cuina marinera a l'Espai del Peix.

D'altra banda, la segona edició de la fira es va obrir amb l'acte d'atorgament del guardó Ambaixador de la Gamba de Palamós, al reconegut xef català i estrella Michelin, Nandu Jubany, per la seva tasca en la difusió i promoció de les qualitats gastronòmiques d'aquest producte. També es va fer entrega dels certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós als darrers establiments que s'han certificat amb el distintiu. Concretament, el restaurant de l'hotel La Malcontenta, l'empresa de restauració Restanova, i el restaurant Can Jubany, de Calldetenes.