L'Ajuntament de Palamós va aprovar inicialment el passat 22 de maig, a través d'un decret d'alcaldia, el projecte per a la construcció del tram urbà de la Via Verda de connexió dels termes municipals de Palamós i Calonge. El Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOP) va publicar l'edicte el passat 4 de juny i des de llavors el projecte resta sotmès a informació pública durant 1 mes per presentar-hi al·legcions o reclamacions.

Segons el projecte redactat, l'objectiu és afavorir l'ús de la bicicleta al municipi amb un carril que dona continuïtat a la Ruta del Tren Petit de les Vies Verdes de Girona que connecta Palafrugell amb Palamós, que arriba fins l'accés nord del municipi, travessa tota la població (també pel nord) fins arribar al terme de Calonge, prop de la piscina mancomunada.

En concret, l'inici (o final, segons la direcció que s'agafi) del carril serà on ara acaba l'actual Via Verda de Girona que connecta Palafrugell amb Palamós, arriba fins l'accés nord de la població, i circula per un vial existent que connecta amb la carretera de Sant Esteve de la Fosca. En el carrer Àngel Guimerà s'aprofita el carril bici actual que s'ubica a la vorera est i que connecta amb el Vial del Port fins arribar a un pas de vianants existent just abans del carrer Rafael Savalls, llavors es creua el carrer i el nou carril de bicicletes circula per la vorera oest fins el pas de vianants de nova creació que es farà el inici del carrer Rafaels Savalls.

Llavors el carril va fins al ramal de connexió de la C-31, passa sota el pas inferior fins la rotonda i la connexió amb el barri del Tennis. Llavors, el carril circula paral·lel a la riera d'Aubi, en paral·lel a la C-31 fins al pròxim vial d'entrada i sortida de la C-31. Llavors rodeja la rotonda del pont de ferro fins a tocar ja el terme de Calonge. L'amplada del carril seria de 2 metres.

Segons el projecte, el pressupost d'execució per contracte ascendeix a un total de 52.025,67 euros, que inclou l'IVA, el material, les despeses generals i benefici industrial.