Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van denunciar el 9 de juny dos homes, de 22 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d'una infracció administrativa recollida a la Llei 15/2010 de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter per practicar la pesca submarina.

Els fets van ocórrer cap a dos quarts de sis de la tarda del dia 9, quan els agents, des de terra, van observar dues persones que estaven realitzant pesca subaquàtica molt a prop de les Illes Medes, en una zona protegida i on està prohibit realitzar aquesta activitat. A més, els mossos van observar que aquestes persones no portaven boia de superfície per indicar la seva posició. Aquest fet suposava un greu risc per als dos joves, ja que va provocar que diverses embarcacions passessin molt a prop dels submarinistes sense advertir la seva presència.

Els agents, han informat fonts de la policia catalana, van veure que els submarinistes s'endinsaven contínuament a la zona perifèrica de la reserva marina de les Medes i van esperar que sortissin de l'aigua per identificar-los. També se'ls va comissar els estris que portaven i els peixos que havien pescat, els quals van ser lliurats a una entitat benèfica.

Per la infracció administrativa, els mossos van incoar la denúncia i la van elevar al Servei Territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el qual haurà de tramitar l'expedient.

El cos policial ha recordat les prohibicions que estableix l'article 8 de la Llei 15/2010, a la zona perifèrica de la reserva natural parcial marina de les Medes: en primer lloc, hi està prohibida la pesca professional, amb excepció de l'artesanal, feta amb tresmall i amb palangre, només hi poden pescar els vaixells professionals inclosos en el cens que, amb aquesta finalitat, ha d'establir el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes; el segon punt de l'article puntualitza que la pesca recreativa només hi és permesa amb una sola canya per llicència; i el darrer, i que afecta el present cas, és que hi està prohibida la pesca submarina.