El govern tripartit de la Bisbal d'Empordà (ERC, la CUP i ICV-EUiA) va presentar ahir el cartipàs liderat pel republicà Lluís Sais. L'alcalde es quedarà amb Urbanisme, mentre que Hisenda també estarà en mans republicanes, en aquest cas amb Carme Vall. El cap de llista de la CUP, Carles Puig, portarà Cultura i el Terracotta Museu; mentre que la líder d'ICV-EUiA, Maite Bravo, tindrà la delegació general en Serveis Socials, Habitatge i Cooperació.

Per ERC, David Baixeras serà el responsable d'Esports; Gemma Pascual, de Promoció, Medi Ambient i Salut, i compartirà el Pla de Barris i el Terracotta; Vall també tindrà Regim Intern i Gent Gran; i Enric Marquès, Ensenyament.

A la CUP, Maria Roure serà la responsable de Joventut i regidoria de la Dona, mentre que Josep Maria Castells ho serà de Transparència, Participació Ciutadana, Comunicació i Noves Tecnologies. Quant a les tinences d'alcaldia, la primera la tindrà Baixeras, la segona Puig; la tercera Maite Bravo i la quarta, Josep Maria Castells.

L'alcalde va concretar que renúncia, com ja va fer el 2011 i després Òscar Aparicio i Núria Anglada al sou brut anual de 45.000 euros. Es mantenen els 200 euros per assistència per regidor al ple i cap dels cinc membres de la junta de govern cobrarà els 150 euros establerts. El Consell de Govern serà de 150 euros per regidor i assistència i es crea una única comissió informativa de 100 euros per regidor en què hi podran prendre parts els 17 edils.