L'emblemàtic Hostal de la Gavina de s'Agaró va presentar ahir en societat el seu nou projecte gastronòmic que neix de les mans del xef francès Romain Fornell, que compta amb una estrella Michelin pel seu restaurant Caelis de l'hotel El Palace de Barcelona. Fornell dirigirà, en un projecte de llarga durada, tots els espais gastronòmics de l'hotel, començant per la renovació de la proposta gastronòmica del restaurant Garbí, la terrassa La Gavina i el bar El Barco. El següent pas seran els esmorzars del Villa d'Este i, finalment, el restaurant Candlelight.

La Gavina representa a la Costa Brava el glamur, bé, el manté des que va obrir les seves portes el 2 de gener de 1932 fruit d'un projecte personal de Josep Ensesa Gubert i que segueix la saga familiar. L'escriptor Ernest Hemingway i l'estrella del cinema Ava Gardner són dos dels personatges de repercussió mundial a qui l'hotel va deixar empremta. Amb prop d'una vuitentena d'habitacions exclusives, les darreres xifres de l'establiment posen de manifest la gran acceptació que té entre el públic francès. En segon lloc, els clients són els mateixos catalans i, en tercer, els procedents de Rússia.

El darrer impuls ha estat la incoporació del xef francès, que ha renovat la carta i l'ha basat en les verdures de temporada, el marisc, els arrossos, a més del peix i la carn fets al forn de llenya. L'objectiu de Fornell és mantenir la inspiració mediterrània que caracteritza l'establiment amb la introducció d'una projecció gastronòmica internacional, moderna i en constant evolució. Dissenyat per l'arquitecte Rafael Masó, la idea de la ciutat jardí va néixer de Josep Ensesa. Se li va donar el nom de s'Agaró arran del torrent Agaró que hi circulava. La primera casa, Senya Blanca, es va inaugurar el 24 de juliol de 1924 i, vuit anys més tard, va obrir l'Hostal de la Gavina amb 11 habitacions. El projecte d'Ensesa el va seguir el seu fill i, actualment, els seus néts, Virgina, Julia, Carina i Josep Ensesa Viñas.