L'Ajuntament de Palamós ha millorat els equips de dutxes, que ha renovat, i l'accessibilitat de la platja Gran, tot instal·lant passeres. Els treballs van anar a càrrec de la brigada municipal i han tingut un cost d'aproximadament 20.000 euros.

En concret, Palamós ha col·locat dos nous equips de dutxes més còmodes i integrats en l'espai que els que fins ara realitzaven el servei. Aquestes dutxes, que es troben separades l'una de l'altra uns 75 metres, estaran equipades amb un sistema independent de rentapeus i, també, amb bancs per a poder seure. Aquests elements que estan fabricats amb acer inoxidable, s'ubicaran sobre una àrea de formigó d'entre 24 i 30 metres quadrats.

De manera paral·lela, s'han millorat les passeres situades a la platja Gran i que, fabricades amb formigó acolorit, permeten una accessibilitat més còmoda des del centre de la platja a les àrees de dutxes i fins al passeig del Mar.

La passera de formigó més propera al mòdul de socorrisme tindrà una allargada d'uns 50 metres, als quals se li sumaran 20 més de passera de fusta cap al mar. La segona estarà situada en una disposició de plataforma al voltant del segon equip de dutxa, amb una superfície de 24 metres quadrats.

D'altra banda, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós aplica a tot el seu litoral un Sistema de Gestió Mediambiental adequat a les normatives europees que s'estableixen en referència al litoral.