L'Associació Defensa dels Barris de Palamós va confirmar ahir que l'Ajuntament ha instat la concessionària de les zones verdes i blaves del municipi, Giropark, a millorar la senyalització i corregir la informació dels parquímetres, una de les principals reivindicacions dels veïns en els últims mesos des de la implantació de les zones de pagament a la localitat.

Segons van informar, les relacions amb l'equip de govern han canviat des de la constitució i canvi de color polític del nou Ajuntament. A principi de juny, l'entitat va repartir uns fulletons comunicant que està disposada a convocar mobilitzacions ciutadanes per la gestió de les zones verda i blava.

Per un costat, reclamaven celeritat en la transformació de l'aparcament del carrer Francesc Macià i López Puigcerver de zona blava a zona verda. Mentre es manté la blava, tothom ha de pagar, mentre que la verda suposa que els vehicles, l'impost del qual es paga a Palamós, hi tenen l'estacionament gratuït. En total, són 159 places que canvien de color.

L'entitat també es queixava que els parquímetres de la zona verda són complicats d'utilitzar i que no s'informa que és gratuïta per qui paga l'impost local de vehicles.

En la reunió de dimecres amb l'alcalde, que l'Associació Defensa dels Barris, va qualificar de «molt bona», el consistori hauria instat a senyalitzar correctament les zones i a corregir la informació als parquímetres. D'aquesta manera, es resoldria una de les grans demandes tot i que l'entitat avisa que vetllaran perquè quan acabi la concessió, el maig de 2016, es faci un procés de participació ciutadana per definir el nou model.