El ple de Torroella de Montgrí va aprovar ahir el nou cartipàs així com les retribucions dels regidors del govern i les assistències. Segons va informar el consistori, el nou govern de CiU?i ERC-Junts ha congelat tant les retribucions dels càrrecs electes com el nombre de dedicacions que hi havia fins ara.

El nou cartipàs s'estructura en cinc grans àrees de govern: Serveis Generals, Territori i Sostenibilitat, Àrea Econòmica, Cultura-Educació i Joventut i Serveis a les Persones. Respecte al mandat anterior, ara la regidoria d'Educació compartirà àrea amb Cultura i Joventut (abans situada a l'Àrea de Serveis a les Persones); el servei d'Obertures, deixarà Urbanisme i se situarà a l'Àrea Econòmica; i els dos grans equipaments, l'Espai Ter i el Museu de la Mediterrània, despendran directament de l'alcalde, Jordi Cordon (CiU) i del primer tinent d'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), respectivament.

En concret Cordon portarà Secretaria i Recursos Humans, Participació Ciutadana i consells de barri, Seguretat Ciutadana i Auditori Teatre Espai Ter. Josep Maria Rufí (ERC-Junts) Hisenda, Serveis Municipals, Comunicació i Organisme Autònom Can Quintana-Museu de la Mediterrània. Sandra Bartomeus (ERC-Junts) Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge, Paisatge Urbà i Patrimoni. Nuri Bosch (CiU) Cultura, Festes i Patrimoni Cultura; Francesc Puig (CiU) Turisme i Platges, Mobilitat urbana; Marc Calvet (ERC-Junts) Promoció Econòmica, Comerç i Obertures, Ocupació i Empresa; Jordi Regincós (ERC-Junts) Educació, Joventut, Acció Socials i Joan Ramon Aladid (CiU) UOM i Esports.

A més, hi haurà tres tinents d'alcalde:?Rufí, Bartomeus i Bosch. Els plens se celebraran el primer dijous de cada mes a les 20 hores.