El Consell Comarcal del Baix Empordà ha iniciat un projecte per incrementar el reciclatge als càmpings de la comarca. Per un costat, han facilitat un "kit" als usuaris que consisteix en bosses per facilitar la separació dels residus i, de l'altre, han ubicat contenidors adaptats.

El Consell va recordar que el sector del càmping és un dels motors econòmics de la comarca, amb 60.000 places que els mesos de juliol i agost poden arribar a la plena ocupació. Això porta a un increment de més de 2.000 tones de residus que el Consell vol reciclar en la pràctica totalitat

Amb tot, els sistemes d'organització dels càmpings són diferents als municipis. Per exemple, els vehicles que circulen dins els recintes són més petits o els horaris són restrictius. Així, el Consell ha facilitat tot tipus de contenidors per separar els residus dins els vials dels càmpings i també els del punt de traspàs, on el servei comarcal accedeix per anar després a les plantes de reciclatge. Per incentivar els usuaris, els han facilitat bosses de colors per separar els residus i un fullet informatiu.