Els regants de la presa de Colomers han defensat el nou projecte de "condicionament i millora de la xarxa de distribució del rec del Molí de Pals". Es tracta d'una ampliació del projecte executat fa sis anys en dues fases, a banda i banda del Ter, per millorar les xarxes de regadius. La setmana passada, tal com es feia ressò Diari de Girona, l'entitat conservacionista Gent del Ter va denunciar que hi hauria afectacions en el paisatge, dels hàbitats, de l'aqüífer del Baix Ter, del patrimoni cultural, de la fauna i del cabal ecològic. Per això, Gent del Ter demanava a la Generalitat aturar el nou projecte, elaborar un estudi d'impacte ambiental i patrimonial, i un debat popular, entre altres peticions.

Davant això, el president de la Comunitat de Regants de la presa de Colomers, Jordi Aulet, va voler respondre a la petició de Gent del Ter sobre la nova canalització del rec del Molí. En concret, Aulet va assegurar a Diari de Girona que "aquest projecte de regadiu es va demanar el 2008 i ara el que fa el departament és l'estudi ambiental, però nosaltres no tenim pressupost per tirar-lo endavant", va afirmar.

Amb tot, el president d'aquesta comunitat de regants va dir que, en cas que es rebi "alguna ajuda, sí que farem la xarxa de rec". A més, va voler recordar que un projecte d'aquestes característiques estalvia diners als regants, especialment en gasoil, "perquè ens estalviem haver de bombar aigua".

Aulet va prosseguir que els regants estan totalment d'acord en desenvolupar el projecte amb totes les garanties i que totes les propostes de millora seran benvingudes, afegia en referència a Gent del Ter. El president de la comunitat de regants va recordar que el rec de regar, una vegada es deixa d'utilitzar, "desapareix per si sol", mentre que els "recs d'escorrentia els mantindrem sempre nets".