L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va anunciar ahir que aquest divendres comunicarà als veïns dels carrers Santa Magdalena i Boera quina decisió pren respecte el futur de l'empresa Seitec, adjudicatària de les obres de reurbanització d'aquests dos carrers, que porta un retard de fins a set mesos en els treballs d'arranjament de les vies. Això provoca molèsties als veïns i, més, quan veuen que sovint les obres estan parades o amb pocs efectius treballant-hi. De fet, el consistori ja les havia imposat sancions per incompliment de les clàusules plec de condicions del contracte.

La setmana passada, el consistori va donar a Seitec un últimatum i es preveia que la Junta de Govern Local d'ahir prengués una decisió. L'empresa, però, va aportar dilluns un document de compromisos de treball i, per això, la decisió del govern se sabrà divendres.

Els primers en saber-ho, doncs, seran els veïns dels dos carrers, en una reunió a la sala d'actes e la Biblioteca Octavi Viader a les set de la tarda. Entre les opcions que contempla el govern hi ha acomiadar l'empresa i contractar-ne una altra per enllestir les obres, o estudiar el document de compromisos que l'empresa ha aportat.

Aquests dies, el govern vol valorar el document amb detall i saber també l'opinió dels tècnics municipals, per valorar si tècnicament els compromisos que aporten «poden ser creïbles», segons va argumentar el regidor Josep Saballs. En tot cas, va afegir el regidor, els veïns coneixeran de primera mà, i primer que ningú, què pensa fer el Govern local. «Per nosaltres és prioritari que els veïns coneguin la decisió des del primer moment», va indicar Saballs afegint que aquest «és el nostre compromís amb la transparència».