Un grup de veïns ha iniciat una recollida de signatures a la platja dels Griells de l'Estartit per reclamar una «platja digna», un espai que pateix nombrosos desperfectes al passeig i al mateix espai de la platja, afectada pels temporals.

La campanya es publicita amb un cartell en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) per part de veïns preocupats per la mala imatge que dóna l'espai als turistes. Entre d'altres, denuncien que la vorera, sense moltes llambordes, presenta problemes de seguretat i és molt perillosa per als vianants.

La platja dels Griells pateix des de fa molts anys els efectes dels temporals amb un mar que cada vegada guanya més terreny. La platja s'ha reduit a mínims històrics i, per exemple, Costes de l'Estat va reposar el mes passat una part de la sorra però hores després quedava engolida pel mar. Històricament, part del passeig també s'ha ensorrat nombroses vegades.

Davant això, l'Ajuntament creu que no s'hi pot lluitar i que s'han d'«adaptar». Les solucions definitives depenen de l'Estat però difícilment invertiran, va dir el regidor de Platges, Francesc Puig, ja que a cada actuació, el mar ha pres la paraula. Mentrestant, l'edil admet que el consistori actuarà amb mesures per pal·liar els desperfectes.