L'Ajuntament de Palamós ha iniciat els treballs de reordenació del carrer del Doctor Botet, situat a la zona portuària de la vila i en el límit dels àmbits urbans del Pedró, la Catifa o el far. L'objectiu d'aquesta actuació és el de resoldre de manera definitiva l'estacionament reiterat de vehicles damunt les voreres d'aquest carrer, que impedeixen la circulació còmode i segura de vianants. Aquesta situació d'estacionament irregular s'agreujava principalment els caps de setmana i períodes festius.

El tram de carrer afectat s'inclou dins la zona portuària, la competència de la qual correspon a Ports de la Generalitat, també en la gestió de la mobilitat i la disciplina viària. Per aquest motiu, l'àrea de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament i Ports han establert un acord que permet reordenar el carrer, que passa a ser d'un sol sentit de circulació -en direcció al carrer del Club Nàutic-, cosa que permet ubicar una zona d'estacionament ordenat al costat esquerre del carrer (en sentit de la circulació) i de la instal·lació de pilones a l'altre costat com a mesura de seguretat entre la vorera i la calçada, han informat fonts municipals.

L'acord entre les dues administracions estableix que l'Ajuntament instal·larà tota la senyalització vertical i horitzontal necessària per a aquesta reordenació, mentre que Ports de la Generalitat es farà càrrec de la ubicació de les pilones.

La reducció a un sol sentit de circulació del carrer del Doctor Botet fa que els vehicles que vulguin accedir al darrer tram del carrer Ametlla de Mar (zona del far) ho puguin fer només pel carrer del Moll i plaça de La Catifa, o bé pel carrer d'Adrià Ávarez.