La junta de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat aplicar una rebaixa del 10% a les quotes del servei municipal d'escola bressol (El Petit Montgrí, de Torroella de Montgrí, i Mar i Cel, de l'Estartit). Aquesta mesura s'ha pres per la favorable evolució pressupostària i de matrícules del servei de cara al proper curs. Fonts municipals han informat que la rebaixa serà lineal per a tots els usuaris, amb independència dels diferents tipus de servei que utilitzin: acollida, matí, matí-tarda, migdia, descans i dinar, tarda o ludoteca. Els únics conceptes que no es rebaixen són la matrícula i el càtering del menjador (sí el servei de monitors), han precisat les fonts.

El servei municipal d'escola bressol té un cost anual d'uns 545.000 euros, dels quals l'Ajuntament n'assumeix el 40%, les famílies el 40% i la Diputació de Girona el 20%.

Jordi Regincós, regidor d'Educació, argumenta que "la rebaixa pretén ajudar les famílies en un moment en què, tot i els signes de recuperació, encara patim els efectes de la crisi i molts pares i mares tenen dificultats laborals o econòmiques".

També es vol donar facilitats perquè puguin conciliar la vida familiar amb la laboral, ja que en molts casos, hi ha famílies que han de recórrer a aquest servei municipal per necessitat. En aquest sentit, Jordi Regincós considera oportú retornar als usuaris una part de l'esforç que han fet els darrers anys, especialment a partir del moment en què la Generalitat va decidir, per les retallades, reduir dràsticament les subvencions a les llars d'infants.